|
|
گوشت بدون استخوان: ۲۵۰ گرم |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ادویه: ۰.۵ قاشق مربا خوری |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
لپه را پاک کنید و بشوئید و آب به قدری که کمی رویش را بپوشاند بریزید اگر آب در آن باقیماند و لپه پخته شد آبکش کنید |
|
|
|
|
گوشت تازه را کاملاً بکوبید و لپه را نیز جدا کوبیده به آن اضافه نمائید و خوب مخلوط نمائید و دو دانه تخم مرغ در آن بشکنید و هم بزنید برنج را بشوئید و در کمی آب بپزید و آبکش کنید و در گوشت بریزید و با تره مخلوط نمائید و زعفران را بسائید و با نمک و فلفل و ادویه در مخلوط گوشت بریزید و خوب مخلوط کنید و آن را به چهار قسمت نمائید. |
|
|
|
|
زرشک را در یک قاشق سوپخوری روغن داغ کرده بریزید و کمی سرخ کنید، مغز گردو را درشت خرد کنید، پیاز را در یک قاشق سوپخوری روغن داغ کرده طلائی رنگ سرخ نمائید زرشک و مغز گردو و پیاز را مخلوط کنید و به چهار قسمت نمائید، یک قسمت از گوشت را در کاسه متوسطی بگذارید و گوشت را به شکل کاسه در آورید. |
|
|
|
|
و یکدانه تخم مرغ پخته سفت میان گوشت بگذارید و یک قسمت مخلوط مغز گردو و زرشک و پیاز سرخ کرده را دور آن بریزید و با گوشت روی آن را بپوشانید تا به شکل کوفته در آید، همینطور سه کوفته دیگر درست کنید. |
|
|
|
|
دو سیر و نیم روغن را داغ کنید و نصف استکان آب در آن بریزید کوفتهها را در آن سرخ کنید بهطوری که خرد نشوند، بعد کوفتهها را در دیگ بچینید و آبجوش بهطوری که مستقیماً روی کوفته ریخته نشود در دیگ بریزید، آب باید به قدری باشد که روی کوفتهها را بپوشاند. |
|
|
|
|
در دیگ باید باز باشد وقتی آب جوش آمد بگذارید یک ربع ساعت بجوشد سپس در دیگ را ببندید و بپزید، برای اینکه آب کوفته خوشمزه و مانند سوپ شود دو قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده و یک قاشق سوپخوری برنج شسته در آن بریزید، سپس بچشید اگر نمک لازم دارد یک قاشق مربا خوری نمک بریزید. |
|
|
|
|
ضمناً اگر دوست دارید به آن چاشنی بزنید، اگر بخواهید تمام مایه گوشت را به شکل یک کوفته در آورید مخلوط گوشت را در کاسه بزرگتری بگذارید و مغز گردو و زرشک و پیاز داغ و چهار دانه تخم مرغ سفت در آن بگذارید. |
|
|
|
|
کوفته به این بزرگی سرخ کردن لازم ندارد آن را در یک پارچه تنظیف خیلی نازک بگذارید و آن را بدوزید در دیگ آب بریزید و بگذارید بجوشد، پیاز داغ درسن کنید و در آن بریزید، کوفته را با دقت در آن بگذارید البته آب باید بجوشد. |
|
|
|
|
پس از اینکه کوفته خودش را گرفت در دیگ را ببندید و بپزید، کوفته را در دیس گردی بگذارید و داغ سر سفره ببرید، یا پس از اینکه سرد شد کوفته را در دیس بگذارید و دور آن را با سبزی خوردن زینت دهید و یا اینکه برگهای جوان کاهو را دورش بچینید و به شکل گل در آورید و لابلای برگها را با حلقههای تخم مرغ پخته سفت زینت دهید. |
|